Потрібно без примусу повернути українців: Зеленський про створення «Міністерства єдності»

Потрібно без примусу повернути українців: Зеленський про створення «Міністерства єдності»

Укрінформ
Рішення щодо створення інституції, яка об'єднуватиме українців за кордоном, має бути ухвалене восени. До цього часу повинні бути розроблені основні політики її діяльності. 

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції для українських та іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави зазначив, що Міністерству закордонних справ «не вистачить сил не втратити 7,5 млн українців», які наразі перебувають за кордоном.

«Це дуже складна місія для будь-якого міністерства – я говорю не про людей, а про інституційність цього процесу. Ніхто не мав такого виклику – як повернути 7,5 млн людей. Нам потрібно без примусу повернути в Україну доросле населення, дітей, студентів і створити всі умови, щоб вони хотіли це зробити», - сказав Президент.

Він додав, що один з напрямів, яким повинне займатиметься це міністерство, - це дати їм роботу в Україні.

Окрім того, акцентував Президент, з нашими співвітчизниками за кордоном треба дуже багато працювати, щоб не втратити ланцюжок між Україною і українцями. За його словами, насамперед це стосується Польщі і Німеччини, де перебуває більшість українців.

Читайте також: Українці за кордоном мають самі вирішити, чи повертатися для захисту Батьківщини - Зварич

«Таких викликів дуже багато. Я вже не кажу про дуже складний вплив через агентуру, через російську церкву на наших людей там… Я вважаю, що це міністерство дуже важливе. Я звернувся з цією ідеєю до Прем’єр-міністра… Я вважаю, що сьогодні нам потрібно напрацювати політики для цієї інституції і ухвалити це рішення восени», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні створять інституцію, яка об'єднуватиме українців за кордоном та сприятиме протидії російським наративам.

Фото: скріншот із відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-