Зеленський про незаконний перетин кордону: Це велика проблема і рішення має бути за два тижні

Зеленський про незаконний перетин кордону: Це велика проблема і рішення має бути за два тижні

Укрінформ
Правоохоронні органи спільно з Держприкордонною службою напрацюють рішення, які посилять контроль та відповідальність за незаконний перетин кордону.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції

«Є прийняті кілька рішень. Через два тижні напрацюють свої рішення правоохоронні органи разом з прикордонниками. І що може бути, як з цим боротись, я з вами погоджуюсь, що це виклики і це велика проблема для нас. Маємо вірити, що буде результат за 2 тижні. Принаймні будемо розуміти як це посилити: і контроль, і відповідальність», - повідомив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком. ЗМІ зазначали, що Дмитрук нібито незаконно виїхав за кордон 24 серпня. Він був виключений із фракції «Слуга народу» у листопаді 2021 року. У Офісі генерального прокурора 25 серпня заявили, що народному депутату повідомили про підозру у нападах на правоохоронця та військового. За інформацією ЗМІ, йшлося про Дмитрука.

У Державній прикордонній службі поінформували про проведення перевірки та співпраці з ДБР щодо інформації про незаконний перетин кордону Дмитруком.

Читайте також: За два тижні має бути чіткий план щодо втікачів і колаборантів - Президент

Перший заступник голови Комітету ВР з питань регламенту та депутатської етики Сергій Євтушок заявив, що наразі законодавчих причин для позбавлення Дмитрука депутатських повноважень немає, проте позбавити його мандата можливо у разі винесення судового вироку.

26 серпня Державне бюро розслідування підтвердило, що Дмитрук нелегально перетнув кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-