Стефанчук і посол Італії обговорили напрями співпраці

Стефанчук і посол Італії обговорили напрями співпраці

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і посол Італійської Республіки в Україні Карло Формоза обговорили напрями співпраці, зокрема посилення взаємодії між парламентами двох країн та патронатство над проєктами з відбудови.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

Стефанчук «привітав Формозу з початком місії в Україні та висловив слова вдячності Італії за всю підтримку, надану Україні під час повномасштабної агресії РФ.

«Передусім подякував за надання військово-технічної допомоги, що є вкрай важливим для нашої боротьби з ворогом», - зазначив голова ВР.

Стефанчук і посол Італії обговорили напрями співпраці між країнами та міжпарламентське співробітництво.

Читайте також: Стефанчук: Цьогоріч Рада ухвалила понад 2200 законів, 83 з них - євроінтеграційні

«Розраховую на посилення взаємодії між нашими парламентами, зокрема на рівні груп дружби», - зауважив очільник парламенту.

Також вони «обговорили можливість спільного парламентського патронатства над проєктами з відбудови. Це може бути школа, дитячий садочок або лікарня, які були пошкоджені внаслідок російських обстрілів».

«Окрему увагу приділили енергетичній ситуації в Україні», – додав Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Формоза під час зустрічі з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем заявив, що Італія готова співпрацювати з органами державної влади України та відповідними міжнародними організаціями задля повернення українських неповнолітніх, незаконно вивезених до Росії.

фото: Стефанчук, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-