Кислиця пояснив Радбезу ООН, навіщо Україна розпочала Курську операцію

Кислиця пояснив Радбезу ООН, навіщо Україна розпочала Курську операцію

Укрінформ
Україна розпочала збройну операцію у Курській області РФ, аби зменшити загрозу російського наступу на Сумщині.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку заявив постійний представник України при Організації Сергій Кислиця.

“Україна не могла мовчки спостерігати за військовою розбудовою Росії у Курській області й підготовкою до нападу в Сумській області України, подібного на російський наступ на Харків з Білгородської області в травні”, - сказав Кислиця.

За його словами, саме “реагуючи на цю загрозу, Україна розпочала оборонну операцію у визначених зонах Курської області". “Завдяки цим упереджувальним заходам було зменшено негайну небезпеку окупації Сум. Про розгубленість диктатора свідчить те, що він кілька днів не міг знайти в собі сили та сміливості постати перед публікою”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Операцією в Курській області Україна намагається змінити дискурс війни - німецький експерт

Кислиця наголосив, що так зване “звільнення” Росією десятків міст та сіл Донбасу призвело до їх повного знищення й знелюднення. “Україна продовжить боротися проти цього сучасного варварства усюди, в тому числі на території Росії”, - зазначив він.

Нагадаємо, у середу 28 серпня Рада Безпеки ООН проводила засідання у зв’язку з масованою атакою Росії по Україні, здійсненою в понеділок.

Як повідомляв Укрінформ, під час наймасованішої російської атаки 26 серпня Повітряні сили збили 102 російських ракет і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Загинули 7 людей і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

27 серпня РФ знову завдала удару по Україні. Сили ППО збили 5 крилатих ракет Х-101 і 60 ударних безпілотників.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-