Білий дім - про удар по Полтаві: Штати продовжать посилювати українську армію й ППО

Білий дім - про удар по Полтаві: Штати продовжать посилювати українську армію й ППО

Укрінформ
США висловили співчуття українському народу через останню ракетну атаку РФ по Полтаві й запевнили, що підтримка України залишатиметься непохитною, передусім щодо посилення можливостей ЗСУ.

Про це заявив у вівторок під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наша підтримка України залишатиметься непохитною, і ми продовжимо зосереджуватися на зміцненні її Збройних сил та протиповітряної оборони для протистояння такого роду нападам і атакам», - зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що остання атака військ РФ по Полтаві, яка призвела до масової загибелі та поранення людей, є «ще одним жахливим нагадуванням» про масштаби жорстокості Путіна щодо народу України.

«Тож ми й надалі підтримуватимемо Україну, в той час, як вона намагається захистити себе від подібних атак», - зауважив Кірбі.

Він уточнив, що наступний пакет оборонної допомоги Україні Сполучені Штати виділять впродовж ближчих тижнів.

Читайте також: Військова служба правопорядку максимально залучена до розслідування трагедії у Полтаві - Сирський

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня росіяни вдарили двома балістичними ракетами по навчальному закладу і лікарні в Полтаві. За останніми даними, щонайменше 50 людей загинули, поранено 271 людину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-