Президент анонсував кадрові зміни в уряді та ОП: «Маємо посилити деякі напрямки»

Президент анонсував кадрові зміни в уряді та ОП: «Маємо посилити деякі напрямки»

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський анонсував кадрові зміни в Кабінеті міністрів та Офісі Президента, пояснивши їх необхідністю посилення деяких напрямків в уряді.

Про це глава держави сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Осінь буде надзвичайно важливою для України. І наші державні інституції мають бути налаштовані так, щоб Україна досягла всіх результатів, які нам потрібні – усім нам. Для цього ми маємо посилити деякі напрямки в уряді, і підготовлені кадрові рішення. Також будуть зміни в Офісі», - зазначив Зеленський.

Він додав, що «розраховує й на дещо іншу вагу окремих напрямків нашої зовнішньої та внутрішньої політики». Перше, за його словами, - необхідно більше взаємодії між центральною владою та громадами, особливо зараз, під час підготовки до зимового сезону.

Відео: ОП

«Друге – Україна вже досягла значних результатів в оборонному виробництві. І це треба посилювати на всіх рівнях, зокрема так, щоб було простіше залучати інвестиції партнерів у наші стратегічні галузі промисловості», - сказав Президент.

Третє, на його думку, – необхідно значно посилити роботу з НАТО; і для цього потрібна особлива взаємодія.

«Четверте – Євросоюз, реальні переговори щодо членства, підготовка відповідних частин майбутньої угоди щодо членства. Це дуже чітка одночасно і юридична, і політична робота. За неї буде персональна відповідальність. І п’яте – треба поєднати все, чого Україна досягла у відносинах із партнерами – довіру до України, силу українського духу, відносини з партнерами – і ті завдання, які є перед нашою державою в протидії російській пропаганді, а також у захисті української культурної спадщини», - зауважив Зеленський.

Він підкреслив, що зараз час дати нові сили урядовим інституціям України.

Читайте також: Верещук подала заяву про відставку

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні до Верховної Ради надійшли заяви про відставку міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та голови Фонду держмайна Віталія Коваля.

Крім того, як повідомляв Укрінформ, глава держави звільнив Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-