Політика США щодо ураження Україною цілей в Росії поки не змінилася - Пентагон

Політика США щодо ураження Україною цілей в Росії поки не змінилася - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати наразі не змінили політики щодо надання Україні можливостей, а також додаткового дозволу на застосування американської зброї по цілях вглибині Росії.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо нашої політики стосовно ударів (по цілях в Росії – ред.) на далекі відстані, я не маю наразі жодних оголошень щодо будь-яких змін у нашій політиці», - зауважив представник Пентагону.

Таким чином він відповів на запитання, чи не наблизив останній ракетний удар РФ по Полтаві американське керівництво до того, щоби забезпечити Україну можливостями для ураження цілей вглибині Росії.

Водночас Райдер запевнив, що Сполучені Штати продовжать разом із міжнародними союзниками й партнерами забезпечувати Україну протиповітряними спроможностями.

Читайте також: У США заперечили, що блокують використання Україною Storm Shadow

Як повідомлялося, у вівторок американські медіа із посиланням на джерела поінформували, що адміністрація США наблизилася до рішення про надання Україні крилатих ракет великої дальності, які могли б досягти цілей в глибині Росії. При цьому зазначалося, що США опрацьовують технічні питання перед цими поставками. Водночас, за інформацією джерел, Києву необхідно почекати кілька місяців для того, щоби це рішення запрацювало.

Як повідомляв Укрінформ, у США продовжують обговорювати відряджання Україні крилатих ракет великої дальності для F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-