В ОП з делегацією США обговорили ситуацію на полі бою, потреби України у зброї та санкції проти РФ

В ОП з делегацією США обговорили ситуацію на полі бою, потреби України у зброї та санкції проти РФ

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак зустрівся з делегацією Сполучених Штатів Америки на чолі з першим заступником радника Президента США з питань національної безпеки Джоном Файнером.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

“Українська сторона провела для американської делегації брифінги щодо безпекової ситуації в контексті повномасштабної агресії Росії та розвитку спроможностей Сил оборони України й санкційної політики”, - ідеться у повідомленні.

Єрмак зазначив, що впродовж останніх днів РФ здійснила низку ракетних атак на українські міста, зокрема Полтаву та Львів, під час яких загинули десятки людей і ще сотні були поранені.

«Ми хочемо надати вам вичерпну інформацію. Бо ви знаєте: позиція Президента Володимира Зеленського, що США – наші друзі, ми стратегічні партнери, і ми хочемо бути максимально відкриті, оскільки без довіри неможливо рухатись разом до перемоги України. І, звичайно, ми вдячні народу та уряду США, Президенту Джо Байдену за надану допомогу», – наголосив він.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України та оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Андрій Гнатов поінформував про ситуацію на фронті, зокрема на Покровському напрямку, а також про операцію в Курській області.

Читайте також: Усі визначені завдання Курської операції реалізовуються - Зеленський

Тимчасовий виконувач обов’язків командувача Повітряних сил ЗСУ Анатолій Кривоножко поінформував про застосування F-16, тактику російських обстрілів та потреби України в додаткових засобах ППО, ЗРК, ракетах, засобах радіоелектронної розвідки тощо.

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр розповіла про можливості українського оборонного сектору, поточну та потенційну співпрацю з американськими компаніями для вдосконалення спроможностей Сил оборони України, а також про потреби в запчастинах та деталях.

Під час обговорення санкцій перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко підкреслила необхідність посилення експортного контролю для того, щоб критичні технології західного виробництва не потрапляли до РФ (зокрема через треті країни), а також здійснення санкційного тиску на підприємства металургійної галузі Росії.

Радник – уповноважений Президента України з питань санкційної політики Владислав Власюк звернув увагу на кореляцію запроваджених санкцій та макроекономічних показників ворога.

Читайте також: Зміни в Уряді України не зменшать підтримки з боку США - Білий дім

Він наголосив на доцільності посилення санкцій у фінансовій сфері задля унеможливлення проведення країною-агресоркою транскордонних транзакцій.

Крім того, за словами радника-уповноваженого, необхідно вжити заходів щодо подальшого обмеження поширення російської нафти та роботи «Росатому».

Як повідомлялось, Єрмак під час зустрічі із помічником державного секретаря США Джеймсом О’Браєном обговорив підтримку української енергосистеми та посилення санкцій проти Російської Федерації.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-