Поліція проводить обшуки у Чернігівській міськраді

Поліція проводить обшуки у Чернігівській міськраді

Укрінформ
Поліція проводить слідчі дії у міській раді Чернігова у справі щодо незаконного виділення земельної ділянки.

Про це повідомив Департамент комунікації Нацполіції, передає Укрінформ.

"Санкціоновані обшуки проводяться у приміщеннях міської ради, комунального підприємства, комерційної структури та за місцями мешкання її керівників. Після проведення процесуальних дій та аналізу отриманої інформації прийматимуться процесуальні рішення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці викрили факт незаконного відчуження землі територіальної громади міста, чим завдано збитків у значних розмірах.

За даними поліції, посадовці без проведення аукціону, як передбачає закон, надали товариству безоплатне право забудови (суперфіцію) земельної ділянки комунальної власності, і на цій земельній ділянці надалі збудували АЗС.

Читайте також: Корупція, рейдерство і колабораціонізм: експерт назвав найбільші виклики для України під час війни

За фактом зловживання посадовими особами службовим становищем було відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу).

Зі свого боку виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако заявив, що вбачає в цих обшуках політичний тиск.

«Щойно у Чернігівську міську раду увірвалися люди з автоматами. Виявилося, що це увірвалися силовики з ухвалою, за якою їм потрібні документи 7-річної давнини за 2017 рік. На цій підставі озброєні люди фізично заблокували роботу усієї міськради», - написав Ломако.

За його словами, паралізована робота всіх структурних підрозділів, зокрема тих, які займаються організацією та проведенням тендерів для Збройних сил України, підготовкою Чернігова до майбутнього опалювального сезону, в умовах можливого браку електроенергії, та решти важливих питань для функціонування Чернігова.

«Група силовиків замість того, щоб отримати потрібні їм документи за письмовим запитом, обшукують мій кабінет та решту приміщень міської ради. Вбачаємо в цьому продовження політичного тиску. Силовики за вказівкою згори вчергове здійснюють атаку на Чернігівську міську раду з метою паралізувати її роботу», - заявив він.

Як повідомлялося, 26 жовтня 2023 року Державне бюро розслідувань проводило обшук у виконувача обов'язків міського голови Чернігова Олександра Ломаки.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-