Боррель подякував Кулебі за його працю на посаді глави МЗС України

Боррель подякував Кулебі за його працю на посаді глави МЗС України

Укрінформ
Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель подякував Дмитру Кулебі за його працю на посаді міністра закордонних справ України.

Про це він повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Я говорив із Дмитром Кулебою, щоб подякувати йому за роботу. З моменту мого першого візиту до Києва у 2020 році, нашої спільної місії на Донбасі в січні 2022 року, його участі в кожній Раді ЄС із закордонних справ, відколи Росія розпочала своє повномасштабне вторгнення, ми багато пережили», – зазначив Боррель.

Кулеба зі свого боку подякував високому представнику ЄС за дзвінок, спільну роботу та підтримку України.

«Ви були першим колегою, з яким я поговорив 24 лютого 2022 року, найтемнішого ранку в Європі цього століття. І ви завжди були першими, хто втручався і допомагав Україні, коли потрібні були сміливі рішення», – наголосив дипломат.

Ексміністр додав, що Боррель сильно вплинув на міцність і довгострокову безпеку Європи, та подякував за сміливе керівництво, історичний внесок та дружбу.

Читайте також: Новим очільником МЗС став Андрій Сибіга

Як повідомляв Укрінформ, вранці 4 вересня до Верховної Ради надійшла заява від міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про відставку.

Того ж дня Комітет Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва підтримав відставку міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

5 вересня народні депутати підтримали відставку Кулеби.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-