Зеленський обговорив з Макроном підготовку нового пакета військової допомоги від Франції

Зеленський обговорив з Макроном підготовку нового пакета військової допомоги від Франції

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном підготовку нового пакета військової допомоги від Франції.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням Офіс Президента.

"Тривала й змістовна телефонна розмова з Еммануелем Макроном. Привітав його з призначенням нового Прем’єр-міністра Мішеля Барньє. Президент Франції висловив співчуття у зв’язку з російськими ударами по Львову, Полтаві та інших містах і громадах", - зазначається у дописі.

Президенти країн напередодні засідання контактної групи у форматі «Рамштайн» обговорили продовження оборонної співпраці, підготовку нового пакета військової допомоги від Франції, а також можливість спільного виробництва деяких видів озброєння.

"Вкотре наголосив: нам украй потрібен дозвіл партнерів бити по аеродромах, із яких злітають носії КАБів і ракет, тож ми розраховуємо на єдність союзників у цьому питанні", - підкреслює Володимир Зеленський.

Читайте також: В Курській області зберігаємо визначені рубежі, на Покровському напрямку додаємо сил - Зеленський

Президент України поінформував колегу про основні потреби України, серед іншого в засобах ППО, РЕБ, бронетехніці та артилерії.

Зеленський і Макрон домовилися про наступні контакти, зокрема щодо реалізації як двосторонньої безпекової угоди, так і спільного механізму Ukraine Security Compact.

Як повідомляв Укрінформ, у своєму відеозверненні Президент України подякував Румунії за надання системи Patriot.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-