Шмигаль розповів про першочергові завдання нового керівництва МЗС

Шмигаль розповів про першочергові завдання нового керівництва МЗС

Укрінформ
Нове керівництво Міністерства закордонних справ на чолі з Андрієм Сибігою працюватиме над регулярністю постачання зброї від партнерів і над дозволом бити по території Росії їх зброєю.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перший найголовніший виклик – безпековий. Україні потрібно більше зброї від партнерів. Важлива ритмічність її постачання. Передусім це – ППО, снаряди, далекобійна зброє, літаки. Україні потрібен дозвіл партнерів бити їхньою зброєю по глибоких російських тилах: всі червоні лінії давно перейдені самим Путіним. Над цим особливо активно працюватиме нове керівництво Міністерства закордонних справ на чолі з Андрієм Сибігою. Покладаємо великі надії на результати цієї роботи», - сказав він.

Глава уряду також наголосив, що важливим складником безпеки є протидія російським фейкам і дезінформації – не лише в Україні, а й на міжнародній арені. За його словами, у цьому питанні уряд посилився призначенням нового міністра культури та стратегічних комунікацій, яким став Микола Точицький.

Читайте також: Шмигаль представив колективу Мін'юсту нову очільницю

«Впевнений, що його досвід і професіоналізм допоможуть виконати цю важку місію», - зазначив прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль заявив, що перед новими міністрами постануть нелегкі завдання, але їхній досвід допоможе у реалізації стратегічних цілей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-