Шеппс закликав уряд Британії зняти обмеження для України на удари по РФ Storm Shadows

Шеппс закликав уряд Британії зняти обмеження для України на удари по РФ Storm Shadows

Укрінформ
Колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликав чинний британський уряд на чолі з прем’єр-міністром Кіром Стармером зняти для України обмеження на застосування ракет Storm Shadows по території Росії.

Про це Шеппс написав у колонці для The Sunday Times, передає Укрінформ.

«З огляду на те, як Путін націлюється на чоловіків, жінок і дітей, використовуючи КАБи, які часто запускаються з Росії, ми повинні терміново схвалити використання нашої зброї великої дальності на території Росії… Ми знаємо, що багато атак здійснюються з території самої Росії. І все ж, якщо не враховувати наш дозвіл завдавати ударів по Криму британськими ракетами, ми все ще остерігаємось дозволяти нашим українським союзникам завдавати ударів по джерелу цих атак», - написав Шеппс.

За його словами, настав час припинити просити «хоробре населення Президента Зеленського воювати зі зв'язаними руками за спиною». Замість цього, підкреслює Шеппс, Велика Британія повинна видати пряме попередження Путіну. «Якщо ви (Путін і його армія – ред.) продовжите вбивати чоловіків, жінок і дітей КАБами, що запускаються з Росії, то ми змусимо решту світу дозволити нашим ракетам дальнього радіусу дії знищити ваші пускові установки, де б вони не знаходилися - навіть всередині Росії», - підкреслив ексміністр оборони Британії.

На його думку, зараз саме час нагадати собі, що те, що відбувається в Україні, стосується не лише її. «Це стосується і нас також. Йдеться про захист всього нашого способу життя… Путін помиляється щодо нас. Підтримка системи з демократичними переможцями і переможеними - це не слабкість. Це сила. Але ми можемо підтримувати це, лише якщо стаємо на захист інших, чия демократія перебуває під загрозою», - переконаний Шеппс.

Читайте також: СКУ закликав союзників України зняти всі обмеження на удари вглиб РФ

Він також закликав інші країни дозволити Україні використання далекобійної зброї по цілях на території РФ. «Ми повинні надати дозвіл на використання наших Storm Shadows і запросити французів, американців і навіть наших більш стриманих німецьких партнерів приєднатися до нас. З простим ультиматумом Путіну: припиніть ваші атаки на Україну, або ми підтримаємо відповідь України», - наголосив колишній міністр оборони Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Фото: Chris J Ratcliffe/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-