Вже йде робота над виконанням нових домовленостей з партнерами щодо фінансів та зброї - Зеленський

Вже йде робота над виконанням нових домовленостей з партнерами щодо фінансів та зброї - Зеленський

Укрінформ
Сьогодні вже почали працювати, щоб виконати всі домовленості з партнерами щодо снарядів, щодо фінансів для виробництва зброї, дронів і ракет в Україні, які були досягнуті на цьому тижні.

Про це у відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

“За словами Глави держави на цьому тижні відбулося засідання “Рамштайну”, зустрічі в Німеччині, зустрічі в Італії. Окремо міністр оборони України та військові працювали у Франції, Британії й теж у Німеччині.

Відео: Офіс Президента

Президент висловив сподівання на результат від розмови з міністром оборони Сполучених Штатів Остіном. Важливі перемовини були з канцлером Шольцом та главою уряду Італії Джорджею Мелоні.

Читайте також: Зеленський: План перемоги для України представлять Байдену і обом кандидатам у президенти

За словами Зеленського, цей тиждень дав нові домовленості щодо снарядів для України, щодо фінансів для виробництва зброї, дронів і ракет в Україні.

“ППО – незмінний пріоритет. І ми продовжуємо на всіх рівнях переконувати партнерів щодо далекобійності. Росія може ухилятись від пошуків миру рівно настільки, наскільки світ ухиляється від сильних рішень заради поразки для Росії. Далекобійність – одне з таких ключових, стратегічних рішень”, - наголосив Президент.

Він подякував всім у світі, хто допомагає Україні наближати ці безумовно необхідні кроки партнерів.

“Зараз за оголошені кроки на “Рамштайні” й за іншу допомогу, яка була погоджена саме на цьому тижні, я хочу відзначити Німеччину, Америку, Британію, Канаду, Іспанію, Нідерланди, Швецію, Норвегію, Румунію, Литву та Латвію. Дякую всім вам, друзі”, - сказав Глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, після майже трьох місяців перерви на авіабазі ВПС США у місті Рамштайн-Мізенбах (Німеччина) відбулось чергове – двадцять четверте – засідання Контактної групи з питань оборони України, яке пройшло в очному форматі. Крім міністра оборони Рустема Умєрова, Україну також представляв особисто Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-