Китай підтримує «мирні зусилля» Індії з урегулювання «української кризи» - МЗС

Китай підтримує «мирні зусилля» Індії з урегулювання «української кризи» - МЗС

Укрінформ
Китай підтримує зусилля всіх країн, які прагнуть зробити внесок у завершення російсько-українського конфлікту, в тому числі й уряду Індії.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи на прохання власного кореспондента Укрінформу повідомлення про поїздку радника прем’єр-міністра Індії до Москви для обговорення «мирних зусиль» щодо війни РФ проти України.

«Китай відданий просуванню мирних переговорів і підтримує всі зусилля, спрямовані на врегулювання «української кризи» (так у КНР називають російську війну проти України – ред.) мирним шляхом», - сказала Мао.

За її словами, в українському питанні позиція китайської сторони залишається незмінною і полягає в прихильності вирішенню «кризи» шляхом переговорів.

«Китай готовий продовжувати працювати з міжнародним співтовариством, щоб накопичувати умови для політичного врегулювання конфлікту», - зазначила дипломат.

Водночас Мао не відповіла на питання про подальші плани китайського уряду зі сприяння завершенню російського вторгнення в Україну.

Читайте також: У G7 закликали Китай тиснути на Росію задля припинення агресії проти України - Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, радник з національної безпеки прем’єр-міністра Індії Аджит Довал цього тижня відвідає Москву, щоб обговорити «мирні зусилля», щодо війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-