США і Словаччина обговорили продовження гуманітарної підтримки України - Держдеп

США і Словаччина обговорили продовження гуманітарної підтримки України - Держдеп

Укрінформ
Заступник Державного секретаря США з питань управління та ресурсів Річард Верма обговорив у Братиславі з віцепрем’єр-міністром Словаччини Петером Кмецем необхідність продовження гуманітарної підтримки України.

Про це повідомили в понеділок у Державному департаменті США, передає Укрінформ.

«Сторони обговорили необхідність продовження надання гуманітарної допомоги, а також важливість інклюзивних зусиль для підтримки українських біженців у Словаччині», - зауважили в американському відомстві.

При цьому, Верма від імені США подякував словацькій стороні за підтримку нашої країни, а також зусилля Словаччини як союзника по НАТО щодо зміцнення спільної оборони та засудження російської агресії проти України.

Читайте також: Байден і Стармер обговорять у Вашингтоні підтримку України

Заступник держсекретаря США також зустрівся з представниками словацьких організацій, які працюють задля підтримки України. Вони «обговорили роль Словаччини у процесі відбудови, а також, як це може бути взаємовигідним для словацького й українського народів».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю заступник держсекретаря США Річард Верма, який також виконує обов’язки спецпредставника США з питань економічного відновлення України, відвідав із візитом Київ.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-