У Києві розчаровані заявою Фіцо на адресу українських воїнів - МЗС

У Києві розчаровані заявою Фіцо на адресу українських воїнів - МЗС

Укрінформ
У Києві розчаровані заявою прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо на адресу українських воїнів, яка йде всупереч наявному рівню довіри та взаємодії між Україною та Словаччиною.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі речника МЗС Георгія Тихого щодо висловлювань прем’єр-міністра Словацької Республіки.

"Українські воїни нині захищають своїх рідних, домівки та країну, а також всю Європу та вільний світ від російських загарбників, позначених латинськими літерами "Z" — символом фашистської естетики сучасної Росії. Для українців протидія російській агресії є продовженням історії опору нашого народу тоталітарним режимам у минулому столітті", - ідеться в коментарі.

Зазначається, що у XX столітті український народ зазнав багатомільйонних втрат у боротьбі з нацизмом. Мільйони українців чинили збройний спротив у складі різних регулярних армій та рухів опору на боці антигітлерівської коаліції та зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини.

Трагічною є також історія Голокосту на українській землі, в ході якого нацисти вчинили проти єврейських громад України жахливі звірства, жертвами яких стали близько півтора мільйона українських євреїв. Понад 2600 українців внесені до списку Праведників народів світу за порятунок євреїв у часи Голокосту.

Читайте також: До МЗС викликали тимчасового повіреного Ірану та попередили про наслідки надання Росії ракет

"Розраховуємо на обʼєднання зусиль Словаччини та всіх наших європейських партнерів у протидії новітньому російському злу, яке принесло на українську землю звірства, небачені з часів Другої світової війни. Залишаємося налаштованими на подальший конструктивний діалог, який відповідає традиційно теплим і добросусідським відносинам між словацьким і українським народами", - підкреслили в МЗС.

Як повідомлялось, 9 серпня під час відвідування Музею Голокосту у словацькому місті Середь прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо укотре заявив, що в Україні воюють "нацистські війська", але міжнародна спільнота цього нібито не помічає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-