Нідерланди дозволяють українській армії використовувати свою зброю на території Росії

Нідерланди дозволяють українській армії використовувати свою зброю на території Росії

Укрінформ
Українська армія може використовувати зброю, поставлену Нідерландами, для бомбардування військових об'єктів у РФ.

Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Укрінформ.

"Київ має право захищати себе. І якщо країну атакують з прикордонних районів або російських аеродромів, то вона може цілитися у військові об'єкти. Те ж саме стосується ворожих ракет: вони теж можуть бути перехоплені нашою зброєю над Росією", - сказав Брекельманс.

Він також закликав інших союзників України зробити те ж саме, посилаючись на норми міжнародного права, яке не обмежує відстань для таких ударів.

Читайте також: США схвалили продаж Нідерландам ракет на понад $690 мільйонів

"Міжнародне право не обмежується відстанню. Право на самооборону не припиняється за 100 кілометрів від кордону. Ми не накладали на Україну жодних обмежень на оперативну відстань", - заявив нідерландський міністр, додавши, що це стосується також і винищувачів F-16, наданих його країною.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди передають технічне обладнання та матеріали для українських F-16, а також ракети «повітря-повітря» для захисту українського повітряного простору. Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс на засіданні у форматі «Рамштайн» у п’ятницю.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-