У Раді Європи засудили російські «вибори» в тимчасово окупованому Криму

У Раді Європи засудили російські «вибори» в тимчасово окупованому Криму

Укрінформ
Президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Марк Кулс засудив проведення так званих російських «виборів» у тимчасово окупованому українському Криму та у Севастополі.

Про це йдеться у заяві на сайті Ради Європи, передає Укрінформ.

«Від імені Конгресу я засуджую незаконне проведення Російською Федерацією так званих виборів в українській Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, окупованих Росією з 2014 року. Результати цих виборів не можуть бути визнані, так само як і вибори в самій Росії, які не є ані вільними, ані справедливими», - наголошується у заяві.

Очільник Конгресу підкреслив непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів та наголосив, що «Крим – це Україна».

Читайте також: Норвегія засудила російські «вибори» в Криму

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві закордонних справ України наголосили, що проведення Росією «виборів» на території окупованих Криму та Севастополя є порушенням норм і принципів міжнародного права. У відомстві наголосили, що результати «виборів» є нікчемними, а самі «вибори» – нелегітимними.

ЄС також засудив ці російські «вибори», які пройшли 6-8 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-