Держсекретар США та глава МЗС Британії сьогодні прибудуть в Україну

Держсекретар США та глава МЗС Британії сьогодні прибудуть в Україну

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен разом із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі 11 вересня прибудуть із візитом в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

Зазначається, що під час перебування в Україні Блінкен та Леммі зустрінуться з Президентом України Володимиром Зеленським і високопосадовцями українського уряду, щоб обговорити продовження підтримки захисту України від агресії Росії та шляхи забезпечення процвітання України «у військовому, економічному та демократичному плані у довгостроковій перспективі».

12 вересня Блінкен вирушить до Польщі, де зустрінеться із високопосадовцями польського уряду. Під час зустрічей він обговорить низку важливих двосторонніх питань, зокрема поглиблення оборонної та енергетичної співпраці США із Польщею, а також роботу країн як союзників по НАТО щодо підтримки оборони України, зазначили у Держдепартаменті.

Читайте також: Байден і Страмер обговорять можливості далекобійних ударів для України

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня у Білому домі заявили, що Блінкен під час візиту до Києва планує ознайомитися із ситуацією на полі бою та обговорити потреби України і просування мирних пропозицій Президента Зеленського.

Фото з Facebook Держдепартаменту США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-