США навряд чи перестануть допомагати Україні після виборів - голова Військового комітету НАТО

США навряд чи перестануть допомагати Україні після виборів - голова Військового комітету НАТО

Укрінформ
Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер вважає, що США, незалежно від результатів президентських виборів, навряд чи припинять підтримувати Україну у війні, яку проти неї розв’язала Росія.

Таку думку Бауер висловив на конференції у Сеулі в середу, передає Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

За його словами, існує широка підтримка України серед американського народу, а також серед Демократичної і Республіканської партій США.

«Я думаю, що в цьому світлі малоймовірно, що США як країна припинить підтримувати Україну. Як ми всі знаємо, політики, які беруть участь у виборах, говорять речі, які не обов'язково стануть політикою їхнього уряду, якщо вони переможуть на виборах», – сказав адмірал.

Коментарі Бауера прозвучали після того, як кандидат від республіканців Дональд Трамп під час дебатів на телеканалі ABC News заявив, що припинення війни в Україні - в інтересах Америки. Водночас експрезидент США не відповів на запитання модератора дебатів про те, чи хоче він, щоб Україна перемогла у війні.

«Якщо росіяни припинять війну зараз і підуть додому, війна закінчиться. Якщо Україна зупинить війну зараз, вони втратять свою країну. Ось у чому різниця. Я був би вкрай здивований, якби США були зацікавлені в тому, щоб дозволити Путіну виграти цю війну», – наголосив Бауер.

Читайте також: Зеленський: План перемоги для України представлять Байдену і обом кандидатам у президенти

Як пише Bloomberg, у той час, як президент Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс пообіцяли підтримувати Київ стільки, скільки буде потрібно, Трамп неодноразово висловлював сумніви щодо зобов'язань США перед НАТО і заявляв, що «покладе край війні до своєї інавгурації».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у США пройшли телевізійні дебати між кандидатами в президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс та Республіканської – Дональдом Трампом. Трамп використав свою звичну риторику щодо необхідності припинити війну в Україні шляхом переговорів у відповідь на неодноразові запитання, чи вважає він перемогу України такою, що відповідає інтересам США.

Гарріс у відповідь на риторику експрезидента Трампа заявила, що якби Трамп був президентом, Путін вже сидів би в Києві

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-