Зеленський - про дозвіл бити вглиб Росії: Розраховуємо на сильні і важливі рішення

Зеленський - про дозвіл бити вглиб Росії: Розраховуємо на сильні і важливі рішення

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у контексті дозволу завдавати ударів далекобійною зброєю по цілях в РФ заявив, що розраховує на сильні рішення партнерів.

Про це він сказав на спільній пресконференції із президентом Литви і прем'єр-міністрами Хорватії та Латвії у межах саміту "Кримської платформи", передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо я оптимістичний щодо їхнього (західних партнерів - ред.) рішення дозволити нам використовувати далекобійні ракети, то шкода, що це залежить не від мого оптимізму, а від їхнього. Розраховуємо на сильні і важливі на сьогодні рішення», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що сьогодні матиме консультації із державним секретарем США Ентоні Блінкеном та главою МЗС Великої Британії Девідом Ламмі з цього питання.

Читайте також: Зеленський: Європа стала мішенню для Росії, коли Путіну здалося, що він може вкрасти Крим

Зеленський також висловив сподівання на діалог із Президентом Джо Байденом у вересні.

«Але наш щоденний, щомісячний діалог зі Сполученими Штатами дуже важливий, тому що вони надають нам найбільшу військову і фінансову допомогу. Ми на неї розраховуємо, без неї не перемогти», – сказав він.

Читайте також: Україна щодня переконує партнерів дозволити бити далекобійною зброєю по цілях у РФ - Шмигаль

Як повідомлялося, в середу до Києва прибули державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі.

Раніше Зеленський заявляв, що планує зустрітися з Президентом США Джо Байденом на полях Генеральної Асамблеї ООН у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-