Сибіга назвав головну тему переговорів із Блінкеном і Ламмі

Сибіга назвав головну тему переговорів із Блінкеном і Ламмі

Укрінформ
Очільники зовнішньополітичних відомств України, Сполучених Штатів та Британії обговорили посилення оборонних спроможностей України на тлі повідомлень про можливу передачу Іраном балістичних ракет Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній з державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Головна тема, яку ми обговорювали сьогодні з колегами, - посилення оборонних спроможностей нашої держави: ППО, F-16, артилерійські снаряди, дрони, бронетехніка та інше обладнання - все, що працює на перемогу. Окремо наголосив на важливості збільшення інвестицій у закупівлю української зброї для українських захисників. Це спосіб швидко збільшити військову допомогу Україні та зекономити ресурси наших союзників», - зазначив Сибіга.

Він назвав ключовим завданням цієї осені максимальне посилення повітряного щита. Міністр наголосив на важливості скасування обмежень на застосування американської та британської зброї для ураження законних військових цілей на території Росії. Він також закликав партнерів до рішучості у питанні збиття російських ракет і дронів у небі над Україною.

«Ці кроки важливі й у контексті повідомлень про можливу передачу Іраном балістичних ракет Росії. Вороги вільного світу не сумніваються, вони діють та створюють нові загрози для всієї Європи та Близького Сходу. За таких умов не може бути сумнівів у лавах демократій», – підкреслив глава МЗС України.

Читайте також: Збільшення військової допомоги і виробництво зброї: Сибіга поговорив із Столтенбергом

Сибіга також зауважив, що обговорив із колегами кроки з посилення економічної стійкості та енергетичної безпеки України напередодні зими, а також поінформував їх про застосування Росією проти українських військовослужбовців боєприпасів, які містять небезпечні хімічні речовини, та наголосив на необхідності жорсткої колективної відповіді.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі 11 вересня прибули із візитом в Україну.

Раніше США офіційно підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-