Порушення Росією повітряного простору країн НАТО є тестом на рішучість і єдність - Сибіга

Порушення Росією повітряного простору країн НАТО є тестом на рішучість і єдність - Сибіга

Укрінформ
Непоодинокі випадки порушення російськими об’єктами повітряного простору країн НАТО є випробуванням на рішучість і єдність Альянсу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній із державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Вже є непоодинокі випадки порушення російськими об’єктами повітряного простору сусідніх країн НАТО. Ми вважаємо, що Росія тим самим тестує рішучість і єдність НАТО, тому має бути спільна тверда, рішуча відповідь союзників на такі провокативні й ескалаційні дії росіян, які все частіше бʼють по обʼєктах близько до кордону НАТО, по обʼєктах, які розташовані поряд із ядерними станціями України», - підкреслив Сибіга.

Він також зауважив, що РФ почала завдавати ударів по українських підземних газових сховищах, розташованих близько до західного кордону.

Читайте також: Сибіга – про далекобійну зброю: Міжнародне право дозволяє Україні бити по військових цілях РФ

Міністр назвав гідним і правильним кроком початок консультацій між союзниками щодо вивчення можливості збиття ракет над територією України, як це передбачено безпековою угодою України із Польщею.

Як повідомлялося, у понеділок на території Румунії поблизу кордону з Україною були знайдені уламки російського безпілотника.

Цього ж дня керівництво Національних збройних сил Латвії заявило, що російський дрон, який розбився в Резекненському краї, був безпілотником типу Shahed, начиненим вибухівкою, його ціллю була не Латвія, а Україна.

Фото: Андрій Сибіга, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-