Зеленська закликала світ дізнаватися й поширювати правду про Крим

Зеленська закликала світ дізнаватися й поширювати правду про Крим

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська під час виступу в межах Кримської платформи закликала світ дізнаватися й поширювати правду про Крим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

За її словами, “світ має знати правду про Крим і кримськотатарський народ”.

Дружина Президента поінформувала про долю правозахисниці та ветеранки кримськотатарського руху Веджіє Кашка, яку дитиною депортувала з Криму радянська влада. Згодом жінка повернулася додому. Веджіє Кашка померла після затримання російськими силовиками на демонстрації 2017 року.

«Страшне коло замкнулося в її житті: спочатку імперські солдати вдерлися в її дитинство, позбавили Батьківщини. Потім такі самі захопили її рідний Крим іще раз, відібрали життя. Але насправді такий оберт зробило й життя всієї України, усіх нас. Тому що імперія не спиняється, якщо її не спинити», – сказала перша леді.

Зеленська наголосила на необхідності поширення у світі правди про Крим та кримських татар. Вона нагадала, що саме це є однією із цілей створення Глобальної коаліції українських студій.

«Це важливе освітнє партнерство має сприяти поширенню правди про Україну та Крим зокрема. Кримськотатарські студії мають бути частиною українських студій, як і Крим є частиною України», – зазначила перша леді.

Читайте також: Зеленський: Європа стала мішенню для Росії, коли Путіну здалося, що він може вкрасти Крим

Дружина Президента закликала інші країни приєднуватися до співпраці. Адже це важливо не лише для України, а й для всього світу.

«Правда і знання правди – це свобода й безпека. Закликаю світ дізнаватися й поширювати правду про Крим, про Україну, щоб ця правда вберегла також і вас!» – підсумувала перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в межах четвертого саміту міжнародної «Кримської платформи» відкрили меморіал, присвячений ушануванню трагедії кримськотатарського народу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-