Удари України далекобійною зброєю по Росії: у МЗС Польщі прокоментували заяву Сікорського

Удари України далекобійною зброєю по Росії: у МЗС Польщі прокоментували заяву Сікорського

Ексклюзив
Укрінформ
Польща й надалі підтримуватиме Україну, і є прихильником скасування заборони щодо використання Україною західного озброєння далекого радіусу дії.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник МЗС Польщі Павел Вронський, коментуючи нинішній візит очільника польської дипломатії Радослава Сікорського до України.

«Ми й надалі підтримуватимемо Україну, і є прихильниками того, щоб Україна мала повне право до оборони»,- підкреслив Вронський.

Він звернув увагу на учорашню «дуже сильну декларацію» Сікорського про необхідність скасування заборони на використання Україною західних ракет далекого радіусу дії під час учорашньої пресконференції у Варшаві, «сказану у присутності важливого представника наддержави» (держсекретаря США Ентоні Блінкена - ред.).

«Це дуже серйозна підтримка», - наголосив речник МЗС РП.

Торкаючись питань сьогоднішнього візиту Сікорського в Україну, він зазначив, що про чергові пункти його перебування в Україні польське зовнішньополітичне відомство, з міркувань безпеки, інформуватиме після їх проведення.

Читайте також: Блінкен і Сікорський запевнили в підтримці України, щоб вона виграла війну

Як повідомляв Укрінформ, очільник польської дипломатії разом із мером Львова у четвер відвідав місце нещодавнього ракетного удару і задекларував польську допомогу у відбудові зруйнованої інфраструктури.

У четвер Сікорський під час спільної пресконференції з Блінкеном заявив, зокрема, що Захід повинен продовжувати постачати Україні системи ППО і ПРО, а також те, що Варшава підтримує скасування заборони на використання Україною ракет далекого радіусу дії (для нанесення ударів по цілях в РФ - ред.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-