Голова Військового комітету НАТО: Україна заслуговує на нашу невтомну підтримку

Голова Військового комітету НАТО: Україна заслуговує на нашу невтомну підтримку

Укрінформ
Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер запевнив у невтомній підтримці України з боку Альянсу.

Про це він заявив, відкриваючи у Празі його щорічне виїзне засідання, повідомляє Укрінформ.

«Збройні сили України довели усьому світу, що немає нічого, чого б вони не могли зробити. Все, що їм потрібно, – це наша підтримка, і вони матимуть її. Не лише зараз, не лише під час війни, а й у наступні десятиліття. Кожного дня ми стаємо дедалі більш взаємосумісними, і одного дня ми стоятимемо пліч-о-пліч під прапором НАТО. Україна заслуговує на нашу невтомну підтримку», - сказав військовий керівник Альянсу.

Він нагадав, що дев'ять років тому тодішній керівник Військового комітету НАТО, а нині президент Чехії Петр Павел сказав, що лідери НАТО не мають втрачати фокус у тактичних подіях, мусять розглядати їхні довгострокові наслідки у стратегічному вимірі. Саме такий підхід демонструє сьогодні Україна, наголосив Бауер.

Читайте також: Столтенберг закликав союзників по НАТО збільшити військову допомогу Україні

«Нас всіх надихає, як українські брати по зброї та головнокомандувач генерал Сирський роблять це. У хаосі війни він та його штаб зберігають стратегічне бачення, креативність та військову винахідливість», - зазначив адмірал Бауер.

Він зауважив, що зустріч Військового комітету НАТО відбувається за штормових умов, і йдеться не лише про погоду та повінь у Чехії - "шторм" відбувається також у глобальному безпековому середовищі, що робить захист союзників ще важливішим.

«За часів посилення конфліктів, політичного тиску та дедалі більш складної та мінливої безпекової ситуації важливо, щоб ми відрізняли тактичне від стратегічного, випадкове від системного, а також відрізняли короткострокові дії від їхніх довгострокових наслідків. Лише тоді НАТО зможе відповідним чином проводити прогнозування та забезпечувати відповідь на загрози», - наголосив керівник Військового комітету НАТО.

Читайте також: У Польщі офіційно розпочав роботу центр НАТО-Україна

Як повідомлялося, у Празі проходить щорічна зустріч Військового комітету НАТО, який є вищим органом військового управління Альянсу і об'єднує головнокомандувачів збройних сил або начальників генеральних штабів країн-членів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-