Бербок анонсувала €100 мільйонів «зимової» допомоги Україні

Бербок анонсувала €100 мільйонів «зимової» допомоги Україні

Укрінформ
Німеччина підтримає Україну додатковими 100 мільйонами євро зимової допомоги з огляду на продовження російських атак на її інфраструктуру.

Як передає Укрінформ, про це оголосила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на полях 5-ї конференції підтримки для Молдова в Кишиневі, повідомляє МЗС у соцмержі Х

«На Україну чекає ще одна зима війни, а Путін веде жорстоку холодну війну. Росія свідомо атакує тепло- та енергопостачання України. Ось чому Німеччина виділяє ще 100 мільйонів євро на зимову допомогу для забезпечення енергією», - сказала глава МЗС.

Підтримка України — це «також підтримка Молдови та європейської демократії в цілому», додала міністр.

Бербок заявила, що лідер Росії Путін хотів знищити Молдову. «Він досяг протилежного. Зараз Молдова, як і Україна, є кандидатом на членство в ЄС. Тепер мова йде про подальшу стабілізацію країни…Найбільше занепокоєння місцевих жителів у тому, що якщо Україна впаде, наступною буде Молдова», - підкреслила дипломатка.

Очільниця німецького МЗС поспілкувався з президенткою Молдови Маєю Санду. В другій половині дня міністр планує відвідати центр стратегічної комунікації та боротьби з дезінформацією та пропагандою в Кишиневі. Як повідомили журналістам у Берліні, планується підписання двосторонньої угоди про співпрацю в кіберсфері.

Читайте також: Демократичні країни мають підтримувати Україну, адже Путін загрожує і їм - Бербок

Як повідомлялося, через 40 днів після повномасштабного російського вторгнення в Україну, у квітні 2022 року Німеччина разом із партнерами – Францією і Румунією - ініціювали Moldova Platform.

П’ята конференція Платформи партнерства Молдови проходить у Кишиневі 17 вересня. На її полях відбудеться також зустріч голів МЗС Веймарського трикутника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-