У неділю У Нью-Йорку відкривається Саміт майбутнього, на якому виступить Зеленський

У неділю У Нью-Йорку відкривається Саміт майбутнього, на якому виступить Зеленський

Укрінформ
У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в неділю відкривається дводенний Саміт майбутнього, на якому в понеділок виступить Президент України Володимир Зеленський.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, на саміті заплановано близько 250 виступів керівників делегацій майже всіх країн світу (близько 190), представлених главами держав, урядів, їхніми заступниками або міністрами, і понад 60 представників міжнародних організацій.

У пʼятихвилинних виступах промовці мають висловитися стосовно пошуку відповідей на глобальні виклики.

За підсумками саміту має бути погоджено так званий Пакт майбутнього - з розділами про сталий розвиток і його фінансування; міжнародний мир і безпеку; науку, технології, інновації та цифрове співробітництво; молодь і майбутні покоління; трансформацію глобального управління.

Виступ Зеленського очікується 23 вересня близько 15:00 (22:00 за Києвом).

Приблизно в цей самий час у штаб-квартирі ООН відбудеться захід Саміту перших леді та джентльменів за участю дружини Президента України Олени Зеленської. Захід буде присвячено, зокрема, забезпеченню прав дітей як на національному, так і на міжнародному рівнях.

24 вересня Президент візьме участь у засіданні Ради безпеки ООН з українського питання, 25 вересня - виступить на загальних дебатах, що відбудуться в рамках високого тижня 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Читайте також: Росія не має наміру брати участь у Саміті миру

У дні перебування Зеленського у Нью-Йорку заплановано численні двосторонні зустрічі з лідерами держав.

Як повідомляв Укрінформ, у проєкті Пакту майбутнього, який буде схвалено за підсумками Саміту майбутнього, серед іншого зазначається, що сторони висловлюють стурбованість «загрозами міжнародному миру і безпеці, зокрема порушеннями цілей і принципів Статуту, включаючи акти агресії, і зростаючим ризиком ядерної війни».

Розділ про міжнародний мир і безпеку містить положення стосовно необхідності усунення корінних причин збройних конфліктів, захисту цивільного населення, притягнення до відповідальності за воєнні злочини, боротьби з загрозами на морі, запобігання тероризму тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-