Росія та її спільники знову прагнуть підірвати глобальну єдність - Зеленський

Росія та її спільники знову прагнуть підірвати глобальну єдність - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернув увагу країн-членів ООН на нові деструктивні дії Росії та її спільників, які вкотре намагалися підірвати глобальну єдність та зменшити ефективність Статуту ООН.

Про це він заявив під час виступу на Саміті майбутнього у Нью-Йорку в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна підтримує (міжнародні - Ред.) зусилля, спрямовані на збереження єдності, безпеки та суворого дотримання Статуту ООН. І ви всі бачите, хто завжди не тільки виступає проти цього, але й активно працює, щоб підірвати глобальну єдність», - підкреслив Зеленський.

Цього разу, за його словами, під час роботи над «Пактом майбутнього» та сама група із семи спільників на чолі з Росією «вкотре діяла деструктивно, постійно виступала проти будь-яких глобальних ініціатив, які зміцнюють ефективність Статуту ООН».

Він підкреслив, що ця група завжди поводилася у такий спосіб, коли ООН намагалася зробити щось на благо всіх.

У цьому зв’язку Президент України подякував Німеччині й Намібії за спільну підтримку Пакту майбутнього; Замбії та Швеції - за сприяння в переговорах щодо Глобального цифрового договору; а також Ямайці та Нідерландам, які співголовували у міжурядовому процесі щодо Декларації для майбутніх поколінь.

«Дуже, дуже важливо, щоби ми зараз почули єдиний голос Африки - ця спільна позиція африканських країн посилює глобальні зусилля. І я щиро дякую всім країнам, які запропонували свої корисні ідеї щодо майбутнього»,- зауважив Зеленський.

Читайте також: Росія після нападу на Україну більше не захищає міжнародну систему безпеки - Дуда

Він підкреслив, що світ потребує мирного майбутнього та сталого розвитку.

«І я говорю це як Президент України - країни, яка протистоїть жорстокій колоніальній агресії Росії. І ми точно знаємо, чого може досягти глобальна єдність»,- підкреслив Глава Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН у неділю схвалила головний документ Саміту майбутнього – Пакт майбутнього. Цього вдалося досягти попри спротив Росії, представник якої намагався внести свої правки й погрожував відмовою підтримати консенсусний документ.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-