Зеленський наголошує на важливості посилення української армії

Зеленський наголошує на важливості посилення української армії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголошує на важливості посилення української армії до кінця цього року.

Як передає власний кореспондент Укрінформ у Нью-Йорку, про це Зеленський сказав під час зустрічі з представниками української громади в Українському музеї у Нью-Йорку.

«Ми з вами розуміємо, що спочатку всі бояться дуже сильно, що це червоні лінії, потім ми починаємо про це говорити, потім трішки штовхаємо всі разом з усіх боків і потім отримуємо результат», – сказав президент, відповідаючи на запитання стосовно дозволу використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об’єктах у Росії.

«Зараз такий переломний момент, дуже важливий момент – до кінця року, до кінця цих виборів (у США, – ред.). Для нас дуже потрібно зробити все, щоб посилити Україну, передусім посилити українську армію», – зазначив Зеленський.

Він пояснив, що така зброя потрібна для «справедливого захисту». «І я вважаю, що за цю справедливість нам треба всім поборотися. Ми будемо боротися», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський в ООН: Україна працює над реалізацією наступних пунктів Формули миру

За словами Президента, Україна буде і в ЄС, і в НАТО.

«Шлях ще складний, але ми розуміємо, що вже будемо там», – сказав він, зауваживши, що шлях до НАТО може бути «трішечки довший». Хоча за певних обставин «можемо в НАТО бути раніше, ніж в ЄС», додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський перебуває у Нью-Йорку, де відбуваються заходи високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-