Зеленський сьогодні візьме участь у засіданні Радбезу ООН щодо ситуації в Україні

Зеленський сьогодні візьме участь у засіданні Радбезу ООН щодо ситуації в Україні

Укрінформ
У вівторок у Нью-Йорку розпочинають загальні дебати 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, після обіду відбудеться засідання Ради Безпеки щодо ситуації в Україні, у якому візьме участь Президент Володимир Зеленський.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, тема цьогорічних дебатів – «Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь».

Відкривається захід о 9:00 (16:00 за Києвом) виступом Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Першими з лідерів держав виступатимуть президенти Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, Сполучених Штатів – Джо Байден, Туреччини – Реджеп Таїп Ердоган.

Також до обіду до Генасамблеї звернуться, зокрема, лідери Швейцарії, Колумбії, Південної Африки, Литви. У другій половині дня – президенти Естонії, Чилі, Латвії, Польщі та інших держав.

Виступ Президента України заплановано на середу, приблизно о 9:45 ранку (16:45 за Києвом).

Читайте також: Зеленський в ООН: Україна працює над реалізацією наступних пунктів Формули миру

У вівторок о 15:00 відбудеться засідання Ради Безпеки ООН високого рівня щодо ситуації в Україні. У засіданні візьмуть участь Зеленський, Гутерреш, високі представники держав-членів РБ. Головуватиме прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб.

Також цього дня відбудеться низка двосторонніх зустрічей Президента України з лідерами держав.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня у Нью-Йорку розпочала роботу чергова, 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН, у рамках відкриття якої 24–29 та 30 вересня відбудуться дебати високого рівня за участю глав держав та урядів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-