Байден в ООН: Ми не можемо втомитися та відмовитися від підтримки України

Байден в ООН: Ми не можемо втомитися та відмовитися від підтримки України

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав країни-члени ООН бути невтомними у підтримці України, щоби допомогти їй перемогти у війні та зберегти свою свободу.

Про це він заявив у вівторок під час виступу на 79-й Генеральній асамблеї ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Світу належить зробити ще один вибір. Чи зберігатимемо ми нашу підтримку, щоби допомогти Україні виграти цю війну та зберегти свою свободу, або ж ми полишимо це й дозволимо агресії поновитися та знищити націю? Я знаю свою відповідь. Ми не можемо втомлюватися, ми не можемо відвернутися, і ми не відмовимося від нашої підтримки України», - наголосив президент США.

Він підкреслив, що вторгнення Росії в Україну від самого початку було атакою на цінності, які має відстоювати ООН як міжнародна інституція. Саме тому Америка разом із понад 50 союзниками й партнерами стали на підтримку України та надали їй масштабну допомогу.

«Але найголовніше те, що вистояв український народ», - наголосив Байден.

Президент США також зауважив, що війна Путіна не досягла його основної мети.

Читайте також: Війна з Росією є ближчою до завершення, ніж здається - Зеленський

«Він задумав знищити Україну, але Україна продовжує бути вільною. Він мав намір послабити НАТО, але НАТО більше, сильніше, згуртованіше, ніж будь-коли раніше, з двома новими членами, Фінляндією та Швецією», - підкреслив Байден.

Тож, продовжив він, світ не може опускати руки. Президент США також наголосив, що вибір, який країни роблять сьогодні, визначає майбутнє на десятиліття наперед.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку стартувала чергова, 79 сесія Генеральної асамблеї ООН. У понеділок розпочалися дебати високого рівня за участю глав держав та урядів.

Фото: Michael M. Santiago / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-