Сибіга в Нью-Йорку обговорив з главами МЗС Франції, Австралії та Казахстану співпрацю з Україною

Сибіга в Нью-Йорку обговорив з главами МЗС Франції, Австралії та Казахстану співпрацю з Україною

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів у Нью-Йорку зустрічі з новопризначеним главою МЗС Франції Жаном-Ноель Барро, главами МЗС Австралії Пенні Вонг та Казахстану Муратом Нуртлеу.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України, передає Укрінформ.

Зазначається, що Сибіга провів першу зустріч із французьким колегою, під час якої наголосив на необхідності зняття обмежень на використання Україною зброї проти законних військових цілей на території Росії. Очільник української дипломатії зазначив, що цінує рішучу підтримку України з боку міністра Барро та Франції.

З австралійською колегою міністр обговорив шляхи притягнення до відповідальності за російські злочини та подальшу співпрацю в оборонній сфері та кроках, які дозволять передати Україні списане устаткування.

На зустрічі з главою МЗС Казахстану Сибіга подякував за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, поінформував колегу про ситуацію на фронті та висловив зацікавленість у розвитку двостороннього діалогу та зв'язків з країнами Центральної Азії.

Читайте також: Сибіга обговорив з Гроссі шляхи запобігання ударам РФ по об'єктах атомної енергетики України

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу в Нью-Йорку за участю глави МЗС України домовилися про спільні, швидкі рішення задля перемоги і настання миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-