Румунія повністю підтримує мирну ініціативу Зеленського - президент

Румунія повністю підтримує мирну ініціативу Зеленського - президент

Укрінформ
Румунія повністю підтримує Формулу миру президента Зеленського та буде підтримувати Україну та українців стільки, скільки це буде потрібно.

Про це у виступі перед Генасамблеєю ООН сказав президент Румунії Клаус Йоганніс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли дипломатія є найважчим інструментом для використання, саме тоді нам потрібно використовувати її найбільше. Подивіться на жахливі глобальні наслідки війни Росії проти України. Це спричинило найбільшу безпекову кризу в Європі в новітній історії, порушення міжнародного права та наслідки, що виходять далеко за межі Європи”, - сказав Йоганніс.

Президент Румунії вказав на те, що його країна буде підтримувати Україну та українців стільки, скільки це буде потрібно.

“Наша безпека не регіональна, вона глобальна. Ця жорстока війна вже завдала шкоди націям і людям у всьому світі. Продовольча безпека є доказом. Моя країна відіграє вирішальну роль в реалізації експорту зерна з України через наші порти на Дунаї та Чорному морі. Довготривалий конфлікт неприпустимий, і ми повинні триматися курсу... Румунія повністю підтримує мирну ініціативу президента Зеленського”, - сказав президент Румунії.

Політик також наголосив на тому, що Україні потрібна потужна підтримка ООН.

Читайте також: Глава МЗС Чехії підтримав мирний план Зеленського: Переговори «про нас без нас» - це дорога в пекло

“Україна потребує твердої підтримки всіх держав-членів ООН, які сповнені рішучості дотримуватися міжнародного права та Статуту ООН. Це єдиний підхід до забезпечення справедливого і тривалого миру, який повністю відповідає Статуту ООН і міжнародному праву”, - сказав румунський лідер.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в ГА ООН президент Болгарії закликав світ шукати шляхи для досягнення справедливого миру в Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-