Блінкен пояснив американцям, чому на допомогу Україні витрачаються мільярди

Блінкен пояснив американцям, чому на допомогу Україні витрачаються мільярди

Укрінформ
Америка допомагає українцями разом із пів сотнею інших країн зброєю, економічною й гуманітарною підтримкою, бо Україна відстоює самі принципи мирного існування світу, які стримують виникнення інших війн та агресій.

Таким чином державний секретар США Ентоні Блінкен відповів на запитання в інтерв’ю MSNBC, чому американські платники податків мають витрачати мільярди доларів на підтримку України.

«Тут відбуваються дві речі. Відбувається агресія проти України та українського народу, і я думаю, що коли хтось із нас бачить, як одна велика країна намагається знущатися над меншою, ми прагнемо щось зробити», - зауважив Блінкен.

Водночас, за його словами, більш фундаментальною для Сполучених Штатів є інша річ – це «агресія проти самих принципів в основі міжнародної системи, які так необхідні для збереження миру».

Він підкреслив, якщо дозволити агресорам діяти безкарно, то відкриється скринька Пандори. І це розв’яже руки будь-якому потенційному загарбнику будь-де у світі.

Крім того, зауважив Блінкен, існує ще два моменти, на які необхідно звернути увагу.

«Сполучені Штати не роблять це самі»,- пояснив він.

По-перше, українці воюють за підтримки 50-ти країн, які насправді роблять більший колективний внесок, ніж Сполучені Штати, зауважив держсекретар США.

Читайте також: Блінкен розкритикував ядерні погрози Путіна - абсолютно безвідповідально

По-друге, долари, які виділяються на допомогу Україні, більшою частиною витрачаються в Сполучених Штатах на виробництво зброї, яка потрібна українцям. «Президент Зеленський щойно був (на військовому заводі – ред.) у Скрентоні та дякував людям, які виготовляють частину боєприпасів, які допомагають Україні захищати її свободу, а також захищати нашу свободу, тому що це лінія фронту у боротьбі за свободу», - зауважив Блінкен.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Президент США Джо Байден оголосив про виділення масштабної оборонної допомоги Україні на суму 7,9 мільярда доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-