Президент Фінляндії підтримав мирний план Зеленського і закликав Путіна негайно припинити війну

Президент Фінляндії підтримав мирний план Зеленського і закликав Путіна негайно припинити війну

Укрінформ
Росія робить усе можливе, щоб звинуватити інших у своєму вторгненні в Україну, але жодна країна не має права на чужі території.

Про це заявив президент Фінляндії Александер Стубб у своїй промові на Генеральній Асамблеї ООН, повідомляє Yle, передає Укрінформ.

Стубб наголосив, що війна в Україні триває, оскільки російське керівництво не хоче її припинення.

«Поки Росія робить усе можливе, щоб звинуватити інших у власній агресії, ми маємо послідовно посилатися на принципи міжнародного права та Статуту ООН. Фінляндія рішуче засуджує напад Росії на Україну. Фінляндія також засуджує спроби використання інформаційного впливу для руйнування принципів, які десятиліттями підтримували мир у всьому світі», - заявив Стубб, закликавши Путіна негайно припинити війну.

Читайте також: Зеленський обговорив з президентом Фінляндії оборонну співпрацю та кроки до справедливого миру

Стубб наголосив, що ні Росія, ні будь-яка інша країна не має історичного права на чужу територію або народ. Він також заявив, що справедливий мирний договір має бути заснований на мирному плані з десяти пунктів, який представив президент Володимир Зеленський.

«Це, безумовно, відповідає спільним інтересам більшості країн світу», - додав глава фінської держави.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Стубб заявляв, що жодна країна-член Ради безпеки ООН не повинна мати право вето, і будь-який її член, який бере участь у незаконній війні, як Росія в Україні, мають бути виключені з організації.

Фото: presidentti.fi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-