Китай і Бразилія ініціюють створення платформи «Друзі миру» для врегулювання «української кризи»

Китай і Бразилія ініціюють створення платформи «Друзі миру» для врегулювання «української кризи»

Укрінформ
Міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що Китай, Бразилія та деякі інші країни Глобального Півдня домовилися створити платформу «Друзі миру», в рамках якої планують сприяти мирному врегулюванню «української кризи».

Про це повідомили в МЗС КНР, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Друзі миру» будуть не закритою групою країн, а відкритою платформою, яка не прагне конкуренції та конфронтації, а веде інклюзивний діалог. Це відповідає зусиллям Китаю, Бразилії та країн Глобального Півдня, які прагнуть миру», - сказав Ван на зустрічі у Нью-Йорку з головним радником президента Бразилії з питань міжнародної політики Селсо Аморімом.

За словами китайського топдипломата, нова платформа створюється заради миру і повинна вітатися міжнародною спільнотою.

Читайте також: Боррель - главі МЗС Китаю: Підтримка Росії підживлює війну та несе загрози європейській безпеці

«Друзі миру» стане майданчиком для об’єктивних і раціональних голосів та відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні «української кризи» (так у Китаї називають російську війну проти України – ред.)», - додав міністр.

Аморім, своєю чергою, згадав китайсько-бразильський «консенсус із шести пунктів» з врегулювання в Україні, який, як він сказав, «має велике значення», не уточнюючи для чого саме.

«Обидві сторони продовжуватимуть працювати разом та відігравати роль «друзів миру» і сприяти охолодженню ситуації у конфлікті», - зазначив бразильський чиновник.

Читайте також: Президент України запросив Китай і Бразилію на другий Саміт миру

Як повідомляв Укрінформ, Бразилія планує 27 вересня, обговорити в Нью-Йорку з представниками 20 країн Глобального Півдня її спільний із Китаєм «мирний план із шести пунктів» для припинення російсько-української війни.

Фото: МЗС Китаю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-