Бербок підтримала ідею постачання Заходом далекобійних ракет для України

Бербок підтримала ідею постачання Заходом далекобійних ракет для України

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок підтримує ідею постачання Україні Заходом далекобійних ракет для самооборони, навіть з огляду на те, що канцлер ФРН Олаф Шольц займає з цього питання іншу позицію.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Я завжди говорила, що вони (далекобійні ракети - ред.) відіграють важливу роль, особливо для подолання мінного поясу на сході України», - сказала вона в ефірі телеканалу ARD.

На запитання про можливість постачання Києву з Німеччини інших видів озброєння вона зазначила, що вже чітко висловила свою думку щодо цього, однак у канцлера ФРН Олафа Шольца - інша позиція. «А в коаліції - у демократичній коаліції відбувається так, що якщо партнери не можуть домовитися про один пункт, ми не можемо це підтримати (постачання далекобійної зброї в Україну - ред.). Тоді це роблять американці, і британці, і французи», - сказала Бербок.

Глава МЗС ФРН укотре висловилася за продовження Німеччиною військової допомоги Україні. За її словами, особливо важлива ця підтримка з огляду на можливість повернення в Білий дім США експрезидента країни Дональда Трампа після виборів.

Читайте також: Бербок - в ООН: Припинення підтримки самозахисту України зумовить збільшення війн

Як повідомляв Укрінформ, Україна звернулася до Німеччини із проханням про ракети Taurus в травні минулого року. Чимало політиків у ФРН підтримують ідею, але федеральний канцлер Олаф Шольц і кілька міністрів виступають проти. Шольц продовжує наполягати на тому, що Німеччина не може дозволити Україні самій програмувати ракети Taurus, а відправляти своїх солдатів виконувати ці функції не буде через ризик «ескалації».

Водночас уряд Німеччини має намір у нинішньому році виділити додатково €400 мільйонів на військову підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-