Дії Росії в Україні демонструють зневагу до статуту ООН - глава МЗС Ісландії

Дії Росії в Україні демонструють зневагу до статуту ООН - глава МЗС Ісландії

Укрінформ
Вторгнення Росії до України показує повну зневагу РФ до принципів статуту ООН й міжнародного права загалом.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку висловила міністерка закордонних справ Ісландії Тордіс Гильфадоттір під час виступу на Генеральній асамблеї ООН.

“Вдершись до України й силоміць захопивши її територію, Російська Федерація грубо порушила статут ООН й відступила від своїх основних зобовʼязань постійного члена Ради безпеки щодо підтримки міжнародного миру", - сказала Гильфадоттір.

Вона наголосила, що “неодноразові погрози Російської Федерації застосуванням ядерної зброї - безвідповідальні й небезпечні”. “Ураховуючи дії РФ, не має залишитися сумніву щодо того, хто має рацію, а хто помиляється. Саме Путін створив брехливий наратив довкола вторгнення на територію України. Саме він розпочав цю безглузду війну. Саме Кремль здатний у будь-який момент припинити її, вивівши свої війська з усієї міжнародно визнаної території України”, - зазначила міністерка.

Гильфадоттір додала, що “зневага РФ до принципів статуту ООН яскраво проявляється в Україні, але вона помітна й у багатьох інших частинах світу, де Росія чинить підступні спроби підірвати демократичні норми й розпалити насильство й хаос”.

Читайте також: Ісландія внесе €667 тисяч до Фонду підтримки енергетики України

Нагадаємо, на початку року уряд Ісландії виділив майже 2 мільйона євро на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України.

Як повідомлялося, у Нью-Йорку сьогодні завершує роботу 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН. Тема цьогорічних дебатів високого рівня - «Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь».

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-