Україна не піде на жодні територіальні компроміси - Сибіга

Україна не піде на жодні територіальні компроміси - Сибіга

Укрінформ
Міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Україна не піде на жодні територіальні компроміси.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

“Принцип “Нічого про Україну без України” залишається незмінним, а Україна не піде на жодні компроміси щодо своєї територіальної цілісності та суверенітету”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про це міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив під час участі у Варшавському безпековому форумі.

“Не територіальні компроміси, а повна відповідальність Росії та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включно з Кримом. В іншому випадку це буде відкладена війна. Європа не може собі дозволити мати сірі зони або заморожені конфлікти”, - зазначив Сибіга.

У контексті представлення Президентом Зеленським Плану перемоги глава МЗС підкреслив, що цей план не є заміною Формули миру, а є інструментом, що сприяє її втіленню. За його словами, Формула миру залишається єдиним безальтернативним шляхом досягнення всеосяжного, справедливого та тривалого миру для України та Європейського континенту.

Сибіга нагадав учасникам заходу про ілюзорність так званих “червоних ліній” Росії та закликав позбутися страху ескалації. Він зазначив, що після успішної Курської операції Україна остаточно розвіяла російські міфи про “червоні лінії”.

Читайте також: Сибіга на Варшавському безпековому форумі: Нам потрібна сильна відповідь на агресію Росії

Він також закликав союзників бути сміливими, як Україна, задля досягнення спільної стратегічної мети — всеосяжного, справедливого та довготривалого миру для України та Європейського континенту.

Як повідомлялося, 1-2 жовтня у столиці Польщі проходить Варшавський безпековий форум, присвячений питанням оборони в центральній та східній Європі. Учасники міжнародної конференції обговорюють, як зробити Європу більш готовою до загроз з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-