Київ засуджує іранську атаку проти Ізраїлю і закликає партнерів так само захищати небо України

Київ засуджує іранську атаку проти Ізраїлю і закликає партнерів так само захищати небо України

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує масовану іранську ракетну атаку проти Ізраїлю і закликає союзників так само рішуче та без коливань захищати українське небо від російських ракет.

Про це йдеться у заяві МЗС, передає Укрінформ.

«Мирні люди ніколи не повинні бути цілями для смертоносних атак. Вчергове закликаємо усі сторони близькосхідного протистояння не допустити переростання конфлікту у широкомасштабну війну, наслідки якої матимуть катастрофічний характер не лише для людей у регіоні, але й для всього світу», - зазначило зовнішньополітичне відомство.

Міністерство підкреслило, що Україна, яка вже понад два з половиною роки чинить опір неспровокованій збройній агресії, протистоїть не лише державі-агресору Росії, але й її поплічникам, зокрема Ірану, який постачає російському режиму озброєння для війни проти Української держави. Тож МЗС засуджує дії іранського режиму, які дестабілізують одразу два регіони: Європу та Близький Схід.

Міністерство заявило про підтримку оперативних дій союзників та партнерів Ізраїлю, які вжили превентивних заходів для мінімізації негативних наслідків ракетних обстрілів ізраїльської території з боку Ірану, а також закликало союзників України так само рішуче та без коливань захищати українське небо від російських ракетних та дронових атак, оскільки людське життя є однаково цінним у будь-якій частині світу.

Читайте також: Іран заявив про завершення своїх дій проти Ізраїлю

«Підкреслюємо важливість неухильного дотримання усіма державами світу норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН. Якнайшвидша стабілізація безпекової ситуації на Близькому Сході є важливою умовою для недопущення подальшої регіональної дестабілізації», - підкреслило МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 1 жовтня Іран завдав по території Ізраїлю масованого удару балістичними ракетами.

Під час іранської атаки президент Джо Байден доручив силам США допомогти Ізраїлю відбивати ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-