Наступний тиждень може стати позитивним для захисту України - Зеленський

Наступний тиждень може стати позитивним для захисту України - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський анонсував, що наступний тиждень може стати позитивним для захисту України та її бачення того, як має закінчитись війна.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

«Зараз триває робота наших команд – України та Сполучених Штатів, команд інших наших партнерів для підготовки «Рамштайну» – змістовних рішень і загалом зустрічей і переговорів наступного тижня. І тиждень цей може стати позитивним для нашого захисту, для нашого бачення того, як має закінчитись війна. Ми для цього все зробимо, на сто відсотків зробимо. Зробимо ефективно», - зазначив Зеленський.

За його словами, цими днями будуть політичні консультації між командами: урядовці, дипломати. Говоритимуть також військові по наповненню воєнних пунктів Плану перемоги.

«Це те, що може доволі швидко посилити Україну, українські позиції – наш фронт передусім. І все, що зазначено в Плані, абсолютно реально для наших партнерів. Є у світу цей ресурс посилення, який дозволить рухатись вперед за Формулою миру», - зауважив Президент.

Саме в цьому, за його словами, мета і задання української влади – гарантувати Україні надійний мир і тривалу безпеку.

«Це можливо виключно на основі міжнародного права і без будь-якої торгівлі суверенітетом чи торгівлі територіями. Саме так, як передбачено Формулою миру. Україні потрібен мир – справжній, справедливий, – гарантований захист від війни. Це можливо тільки на сильних позиціях. І тільки тоді, коли і наш народ, і наші партнери дійсно обʼєднані. Саме для цього ми працюємо. Дякую всім, хто нам допомагає і хто готовий, так само як і ми, зробити наступний тиждень багато в чому історичним», - наголосив Зеленський.

Читайте також: На «Рамштайні» переконуватимемо партнерів, що недостатньо тільки українських дронів - Президент

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден очолить наступну зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», що відбудеться 12 жовтня у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-