Горбулін: Чиновники мають поступово пройти через фронт

Горбулін: Чиновники мають поступово пройти через фронт

Ексклюзив
Укрінформ
Перший віцепрезидент НАН України, голова наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень Володимир Горбулін підтримав унеможливлення перебування на державній службі без військового досвіду та виступив проти закону про економічне бронювання.

Про це академік заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Потрібен закон про неможливість перебування на державній службі без військового досвіду, наприклад, з 2027 року. Чиновники мають поступово пройти через фронт, їх заміна, як і заміна здатної до фронту молоді на підприємствах, має відбуватися за рахунок ветеранів та жінок. Усе це має бути закріплено рішеннями Ставки Верховного головнокомандувача – це відновить мотивацію суспільства та об’єднає його у складний момент, який нині переживає Україна», – сказав він.

Горбулін також закликав керуватися принципом справедливості при проведенні мобілізації.

Читайте також: Економічне бронювання, корупція та ветерани

«Ніякої легалізації відкупів від виконання громадянського обов’язку захищати державу – у вигляді неприпустимих законів на кшталт «економічного бронювання», – підкреслив академік.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд працює над вдосконаленням системи бронювання працівників за принципом «воюй або працюй».

Українські підприємства стикаються з критичною нестачею персоналу через відсутність ефективної системи бронювання від військової служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-