Прем’єри Чехії та Польщі обговорюють допомогу Україні

Прем’єри Чехії та Польщі обговорюють допомогу Україні

Укрінформ
У середу у Празі тривають чесько-польські міжурядові консультації на чолі з премʼєр-міністрами обох країн Петером Фіалою і Дональдом Туском.

Під час міжурядових переговорів обговорюється, зокрема, допомога Україні, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

«Чеська сторона повідомила, що уряди обговорюватимуть транскордонне співробітництво, енергетичну безпеку, співпрацю у сфері атомної енергетики, транспортної інфраструктури, міграції, захисту від повеней та інші ключові геополітичні питання. Також обговорюватиметься питання підтримки України, а також підготовки Польщі до головування в Раді ЄС наступного року»,- йдеться в повідомленні.

За результатами консультацій відбудеться пресконференція премʼєрів Фіали і Туска.

Читайте також: Україна і Чехія спільно вироблятимуть 155-мм снаряди

Це девʼяті за ліком чесько-польські міжурядові консультації. Останні консультації між Прагою і Варшавою відбулися в липні минулого року у місті Катовіце (південь Польщі) за участю тогочасного премʼєра Польщі Матеуша Моравецького.

Як повідомляв Укрінформ, радники з питань безпеки Польщі та Чехії під час дискусії в рамках Варшавського безпекового форуму висловили переконання, що партнери України повинні забезпечити її перемогу над Росією, для якої лише поразка в цій війні може стати шляхом до перетворення на демократичну державу.

Фото: CTK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-