«Рамштайн» на рівні лідерів, скоріш за все, відбудеться вже після виборів у США - експерт

«Рамштайн» на рівні лідерів, скоріш за все, відбудеться вже після виборів у США - експерт

Укрінформ
Експерт з питань регіональної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак прогнозує, що засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») на рівні лідерів відбудеться після президентських виборів у США.

Таку думку експерт висловив в інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Мені здається, великі шанси того, що «Рамштайн» на найвищому рівні відбудеться вже після виборів у США. Я не виключаю, що буде «Рамштайн», суміщений з міністерськими сесіями НАТО пізніше у жовтні, а такого високого рівня, як саміт, думаю, не буде (до 5 листопада, - ред.)», - сказав Їжак.

Він також припустив, що головною причиною відкладення президентом США Джо Байденом участі у зустрічі в форматі «Рамштайн» на рівні лідерів є наближення президентських виборів у США.

«Там настільки все хитко, настільки частки відсотка вирішують, а будь-які рухи стосовно війни на Близькому Сході і російсько-української війни та формату підтримки настільки на все це впливають, що дуже схоже, що демократична адміністрація (президента Байдена - ред.) вирішила нічого поки не говорити… Якщо Байден вирішив не їхати, і Блінкен вирішив не їхати, це означає, що у США вважають, що будь-який варіант «Рамштайну» зараз не піде на користь тому, що відбувається на виборах», - припустив Їжак.

Читайте також: Дуда теж не поїде на засідання «Рамштайну» до Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден планував відвідати 10-12 жовтня Німеччину, де серед іншого мав взяти участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

У Білому домі в вівторок заявили, що цей візит відкладається через загрозу нового потужного урагану Мілтон на півдні США.

Державний секретар США Ентоні Блінкен у вівторок скасував свою поїздку до Німеччини, де мав приєднатися до програми візиту президента США Джо Байдена, яка передбачала зустрічі з лідерами інших країн та участь у засіданні формату «Рамштайн».

Як повідомило «Радіо Свобода» з посиланням на джерела в штаб-квартирі НАТО, засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), яке мало відбутись 12 жовтня у форматі лідерів країн, вирішили перенести на іншу дату.

Фото: Austrian Wings Media Crew

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-