Хорватія готує черговий пакет безпекової допомоги для України - Зеленський

Хорватія готує черговий пакет безпекової допомоги для України - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розповів про підготовку чергового пакету безпекової допомоги для України від Хорватії, наголосивши, що зброя, яка буде в цьому пакеті, додасть захисту не лише нашій країні, а й стабільності в регіоні.

Про це глава держави сказав на пресконференції за підсумками саміту «Україна – Південно-Східна Європа» та двосторонніх переговорів із Премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у Дубровнику (Хорватія), передає Укрінформ.

«Я відзначив уже 11 безпекових пакетів від Хорватії для України. І ми обговорили наповнення наступного пакета. Він вже готується. Зброя, яка буде в наступному пакеті, додасть захисту не просто нашій країні, але і стабільності в регіоні», - зазначив Зеленський.

Він додав, що під час двосторонніх переговорів значну увагу приділили розвитку оборонно-промислового комплексу, спільного оборонного виробництва включно з локалізацією.

«Я запросив хорватську сторону до інвестування у виробництво дронів. На міжурядовому рівні вже триває робота щодо зміцнення нашої оборони, ми будемо це посилювати», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський заявив про вирішальні три місяці, щоб зрушити ситуацію в бік миру

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у середу, 9 жовтня, прибув до хорватського міста Дубровник, де проходить саміт «Україна – Південно-Східна Європа».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-