Зеленський - про План перемоги, який представив лідерам Європи: Діяти треба вже зараз

Зеленський - про План перемоги, який представив лідерам Європи: Діяти треба вже зараз

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський презентував лідерам провідних європейських країни План перемоги та наголосив, що діяти спільними зусиллями треба вже зараз, протягом найближчих місяців.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у вечірньому відеозверненні.

«І тут, у Німеччині, і вчора за один день одразу в трьох країнах – Британія, Франція, Італія – я представив лідерам Європи наш План перемоги. Прем’єр-міністру Стармеру, Президенту Макрону, главі уряду Італії Джорджії Мелоні. І сьогодні – у розмові з Олафом. Усі деталі нашої стратегії наближення миру – геополітичні, військові, економічні», - повідомив Президент.

Водночас він наголосив, що для того, аби примусити Росію до миру, потрібно діяти вже зараз, найближчими місяцями.

Джерело: ОП

«Ми повинні діяти разом – кожен, хто має необхідну силу, необхідний вплив, щоб гарантувати надійний мир, щоб примусити Росію до миру. Але діяти треба зараз, цими місяцями. Посилити наших хлопців на фронті. Посилити наші спільні позиції. Тепер на рівні команд ми будемо працювати з партнерами у Європі, щоб максимально наповнити кожен запланований крок, і цей наш План має привести до дієвого другого Саміту миру, щоб війна завершилась. І щоб це було справедливе, чесне завершення війни», - наголосив глава держави.

Читайте також: Німеччина надасть Україні у 2025 році військову підтримку на €4 мільярди - Шольц

Зеленський також подякував усім партнерам на Балканах та в регіоні Південно-Східної Європи за підтримку Формули миру й формату Саміту миру.

«Я впевнений, що План перемоги – якщо партнери справді рішучо будуть з нами – стане надійним мостом між ситуацією зараз і миром, якого ми всі так прагнемо», - підсумував Президент.

Читайте також: Зеленський, Стармер і Рютте говорили на зустрічі про військове посилення України

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у рамках короткого візиту до Берліна 11 жовтня зустрівся з президентом і канцлером ФРН. Крім того, в ході візиту до Ватикану зустрівся з Папою Римським Франциском.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-