Спікер Палати громад Канади: Союзники України занадто міцно сплять, час прокинутися

Спікер Палати громад Канади: Союзники України занадто міцно сплять, час прокинутися

Укрінформ
Спікер Палати громад парламенту Канади Грег Фергюс закликав союзників збільшити підтримку України, щоб потім не довелося платити набагато більшу ціну.

Про це канадський політик заявив із трибуни Верховної Ради України, передає кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що в той час, як українці щоночі прокидаються від звуків сирен та вибухів, а потім повертаються до своєї боротьби, друзі України знаходяться в безпеці, далеко від фронту.

«Я вважаю, що ми, хто є позаду вас, очевидно спимо занадто міцно. Можливо, це час для нас прокинутися. Я не хочу, щоб жодна душа в будь-якій країні прокидалася від звук сирен чи бомб, але я думаю, що пора більшості з нас прокинутися від нашого сумління для того, щоб ми ніколи не страждали від того, від чого страждає Україна. Щоб ми не страждали від того завтра», – сказав Фергюс.

Спікер підкреслив, світ завдячує всім Україні і заборгував їй: «Не тільки те, щоб потрібно, щоб вижити, боротися і стікати кров’ю багато років, а щоб перемогти ворога». Канадський політик наголосив, що світ може завтра заплатити набагато більшу ціну, якщо не дасть Україні те, що їй потрібно сьогодні, і закликав робити набагато більше задля повної перемоги України.

Читайте також: Спікер парламенту Канади: Усі ми трохи українці

«Чиї кордони є священними, якщо не в українців? Чиї діти мають бути у своїх домівках, якщо не в українців? Чиї ночі мають бути тихими, якщо не в українців? Хто є вільним, якщо Україна не є вільною? Моя відповідь – ніхто. Якщо Україна не є в безпеці і не є вільною, то ніхто не є», – заявив він, звертаючись до Верховної Ради.

Як повідомлялося, до Києва в понеділок прибув спікер Палати громад парламенту Канади Грег Фергюс.

Фото: Фейсбук / Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-