Глава МЗС Литви: «Мирні плани», які не відповідають вимогам України, є капітуляцією

Глава МЗС Литви: «Мирні плани», які не відповідають вимогам України, є капітуляцією

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс наголосив, що «мирні плани», які не відповідають вимогам України, є просто закликами до капітуляції і ніколи не забезпечать справедливого миру.

Про це він заявив у понеділок під час засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу у Люксембурзі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу литовського відомства.

«Країни Північної Європи та Балтії є найбільшими прихильниками перемоги України. Разом ми вже надали 15 мільярдів євро допомоги Україні з початку війни. Ми усвідомлюємо, що поразка України становитиме загрозу існуванню для всіх нас», - сказав він.

За словами Ландсбергіса, «якщо ми не погодимося з тим, що наша мета – повна і беззаперечна перемога України, то ми підштовхнемо Україну не до миру, а до капітуляції».

Читайте також: Члени НАТО повинні підтримати мирний план України, а не щось інше - Столтенберг

Як підкреслив глава МЗС Литви, так звані «мирні плани», які не відповідають вимогам України, є просто закликами до капітуляції і ніколи не призведуть до справедливого і міцного миру.

Як повідомлялося, у понеділок, 14 жовтня, у Люксембурзі відбувається зустріч у форматі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головними питаннями якої є продовження допомоги для України та ситуація на Близькому Сході.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав колег посилити протиповітряну оборону і зміцнити енергетичну стійкість України напередодні зими.

Фото: LRT nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-